EFT relatietherapie

EFT relatietherapie – EFT relatietherapeut in Den Haag

Bij relatietherapie werken we onder andere met de EFT-methode (Emotionally Focused Couple Therapy). We onderzoeken samen waarom het steeds misgaat tussen jullie. Vervolgens gaan we aan de slag met hoe je je opnieuw emotioneel verbindt met je partner.

Spreekt EFT relatietherapie in Den Haag je aan? Lees hieronder meer over EFT relatietherapie en maak kennis met relatietherapeut Rogier Messersmid.

EFT relatietherapeut Rogier Messersmid

Rogier Messersmid is je (EFT) relatietherapeut wanneer je kiest voor EFT relatietherapie in Den Haag. Hij is eigenaar van relatietherapiepraktijk Rogier Messersmid Relatietherapie en is werkzaam in zijn praktijk in Den Haag. Vanuit deze praktijk biedt Rogier als EFT coach relatietherapie aan partners/tweetallen en individuen. Met zijn zeer ruime ervaring is hij een goede relatietherapeut, wiens doel het is om mensen te verbinden.

Hoe persoonlijker, hoe meer je elkaar raakt. Hoe meer je elkaar raakt, hoe meer je je verbindt met elkaar.

De werkwijze en EFT relatietherapie resultaten

Rogier gaat voor de persoonlijke aanpak tijdens zijn relatietherapiesessies. Tijdens de eerste sessie merk je gauw dat het al meer is dan een intakegesprek. Rogier neemt je aan de hand mee door het proces en licht de fases die je samen de komende sessies zult doorlopen toe.

Daarnaast is er natuurlijk ruimte om elkaar beter te leren kennen, zodat in de eerste sessie duidelijk is of er een klik is. Vanuit deze eerste sessie wordt verder gebouwd aan jullie relatie en zal jullie situatie eens vanuit een nieuwe benadering onder loep worden genomen en openlijk worden besproken.

De resultaten van EFT relatietherapie zullen tijdens iedere sessie besproken worden. Vaak boek je resultaat zonder dit zelf te beseffen. Relatietherapeut Rogier laat je inzien dat je wel degelijk vooruitgang boekt.

Tijdens de EFT-relatietherapie doorlopen we 3 fases:

  • De eerste fase is de de-escalatiefase. Tijdens deze fase worden de negatieve patronen in kaart gebracht die de relatieproblemen in stand houden en we proberen escalaties te voorkomen.
  • De tweede fase is de verbindingsfase. We werken samen aan het doorbreken van de negatieve patronen en verandering van gedrag. Hierdoor ontstaat er ruimte om opnieuw een emotionele verbinding aan te gaan, die veiligheid geeft en de relatie ten goede verandert.
  • De derde fase is de bestendigingsfase. In deze fase worden oplossingen voor oude problemen gevonden, zodat de relatietherapie blijvend effect heeft op de kwaliteit van de relatie. Het lukt steeds beter om niet in oude valkuilen terecht te komen.

EFT relatietherapie in Den Haag

Met EFT relatietherapie in Den Haag) kun jij weer de rust in je relatie terug vinden. Klinkt dat heerlijk? Om weer rust en eenheid in je relatie te ervaren in plaats van met name irritaties en wrijving te voelen? Als je in een relatie vooral negatieve gevoelens ervaart, terwijl je diep vanbinnen de relatie heel graag wilt herstellen, kun je relatiebemiddeling overwegen.

Je moet een relatie zien als een continue verhouding tot een ander. Als dit de verkeerde kant op lijkt te zijn gegaan en de verhouding tot elkaar uit balans is geraakt, kan de juiste begeleiding van een goede relatietherapeut jullie weer op de goede koers verder laten varen. Dit kan bijvoorbeeld via EFT relatietherapie.

Het beter communiceren met je partner is vaak niet de kern van het probleem, maar een symptoom.

EFT therapie methode

Waarom is Emotionally Focused Couple Therapy zo succesvol? Bij veel relatietherapieën gaat het vooral om het opstellen van (communicatie)regels en onderhandelingsvaardigheden. Het beter communiceren met je partner is vaak niet de kern van het probleem, maar een symptoom. Bij EFT staat het herstel van vertrouwen, veiligheid en intimiteit centraal. Ieder mens heeft de behoefte aan een veilige verbinding, zeker met je partner.

EFT is uitgegroeid tot een internationaal bekende therapievorm. Wetenschappelijk onderzoek naar EFT heeft in algemene zin het volgende aangetoond:

  • EFT werkt beter dan andere vormen van relatietherapie;
  • EFT heeft een sterk positief effect op de verbondenheid in een partnerrelatie;
  • EFT-relatietherapie is succesvol bij partners uit alle lagen van de bevolking;
  • De resultaten laten zien dat er na EFT-therapie heel weinig terugval is.

EFT relatietherapie resultaten

Wil jij graag de vicieuze cirkel doorbreken met EFT relatietherapie in Den Haag? Zet dan de stap en werk aan een gelukkiger jij en een betere relatie met je partner. De resultaten merk je beetje bij beetje meer op tijdens het proces.

Relatietherapie is ook een manier om het geheel meer helder te zien. Om de situatie ook beter vanuit het standpunt van de ander te begrijpen. En om elkaars handelen te begrijpen en te respecteren. Relatiemoeilijkheden oplossen gaat niet over één nacht ijs. Daarom moet je jezelf en je partner de tijd gunnen om resultaat te boeken met EFT relatietherapie.

EFT relatietherapie ervaringen

Heel wat stellen zijn je al voor gegaan en hebben voor EFT relatietherapie gekozen om hun relatie te verbeteren. De meest voorkomende ervaring is dat stellen veel aan de relatietherapie hebben gehad en erg blij zijn dat ze deze stap hebben genomen. Tijdens EFT relatietherapie leer je jezelf beter kennen, elkaar beter begrijpen omdat je jezelf en elkaar beter leert kennen en dát geeft meer rust en vooral duidelijkheid in jullie relatie. Dat blijkt wel uit de reviews/ervaringen van anderen met EFT relatietherapie.

Bekijk gerust alle EFT relatietherapie ervaringen van anderen.

Maak een afspraak voor EFT relatietherapie in Den Haag of Rotterdam

Ben je op zoek naar een relatietherapeut die doorpakt en van actie houdt? Dan ben je bij mij, Rogier, aan het juiste adres. Voor het maken van een afspraak voor EFT relatietherapie of meer informatie, kun je het contactformulier invullen of bellen naar 070 221 0668. Je kan online direct een afspraak boeken in mijn praktijk (op de gewenste locatie).

Meer informatie

T 070 221 0668
E. rogier@messersmid-relatietherapie.nl

Stel je vraag! Maak een afspraak
4/5

Je hebt Bas en mij een stuk dichter bij elkaar gebracht. Hiervoor ben ik je heel dankbaar.

Zonder jou was het niet goed afgelopen met onze relatie en had het hier thuis er heel anders uit gezien. Hartelijk dank.

5/5

Rogier has a very special way of scanning, feeling and reading ‘in between lines’ – one does not have to get tired from months of a non-working ‘chatting’ at a psychotherapist – but go to this talented master for the immediate progress. Wau!

5/5

Rogier heb ik als collega tijdens een training ervaren als een gevoelige maar stevige therapeut. Hij heeft direct oog voor wat speelt. Hij is in staat om snel dichtbij te komen en aan te sluiten bij de problematiek van de client. Daarnaast is Rogier een fijn iemand.

5/5

Rogier heeft oog voor het geheel. Natuurlijk praat hij met zijn cliënten, maar hij werkt ook met lichaamsgerichte oefeningen zoals ademhalingstechnieken. Op deze manier zorgt hij dat je uit je hoofd komt en beter naar je lichaam leert luisteren. Het herstellen van de verbinding tussen hart en hoofd zorgt ervoor dat je als koppel meer begrip krijgt voor elkaar zodat je kunt bouwen aan een betere verbinding tussen jullie beiden.

5/5

Als collega vind ik Rogier een goede relatietherapeut die praktische handvatten biedt. Ik waardeer zijn benadering van relatietherapie en de ongedwongen sfeer waarin de persoonlijke gesprekken plaatsvinden.

5/5

Een hele fijne sessie! Rogier gebruikt zijn sensitiviteit op een ongelooflijk effectieve manier. Ik heb er veel aan gehad en kijk uit naar de volgende afspraak.

5/5

Ik kan intimiteit met mannen soms als spannend ervaren. In een sessie met Rogier bracht hij vanuit kwetsbaarheid hele luchtige speelse elementen in waardoor ik mijn eigen speelsheid en luchtigheid weer helemaal kon voelen. Dit was een hele fijne ervaring met een energie waar ik nog steeds op terug kan grijpen. Erg prettig!

5/5

Rogier en ik zoeken elkaar geregeld op, om ervaringen te delen en om elkaar te helpen. Hij is hartelijk, warm en heeft gevoel voor humor. Van belang in het werk en het doet mij, mede hierdoor, altijd goed om met hem te werken. Hij is betrokken en neemt de tijd om goed te luisteren. Hij benoemt ook helder en nauwgezet wat hij waarneemt. Heel prettig en vooral heel effectief.

4/5

We hebben wel vaker relatietherapie gehad en vonden dit toch wat zweverig. Bij Rogier viel me dit 100% mee. De begeleiding was nuchter en we gingen aan de slag met onze eigen praktijksituaties waar we direct iets mee konden. Ik voel nu duidelijker wanneer ik over mijn grens ga.

Relatietherapeut-geregistreerd-psycholoog-NVPA-lid-Messersmid

EFT relatietherapie

Stel een vraag
Maak een afspraak