EFT relatietherapie in Den Haag

Bij relatietherapie werken we onder andere met de EFT-methode (Emotionally Focused Couple Therapy). We onderzoeken samen waarom het steeds misgaat tussen jullie. Vervolgens gaan we aan de slag met hoe je je opnieuw emotioneel verbind met je partner.

 

Afspraak inplannen

EFT relatietherapeut Rogier Messersmid

Rogier Messersmid is je (EFT) relatietherapeut wanneer je kiest voor EFT relatietherapie in Den Haag. Hij is eigenaar van relatietherapiepraktijk Rogier Messersmid Relatietherapie en is werkzaam in zijn praktijk in Den Haag. Vanuit deze praktijk biedt Rogier als EFT coach relatietherapie aan partners/tweetallen en individuen. Met zijn zeer ruime ervaring is hij een goede relatietherapeut, wiens doel het is om mensen te verbinden.

Hoe persoonlijker, hoe meer je elkaar raakt. Hoe meer je elkaar raakt, hoe meer je je verbindt met elkaar.

De werkwijze en EFT relatietherapie resultaten

Rogier gaat voor de persoonlijke aanpak tijdens zijn relatietherapiesessies. Tijdens de eerste sessie merk je gauw dat het al meer is dan een intakegesprek. Rogier neemt je aan de hand mee door het proces en licht de fases die je samen de komende sessies zult doorlopen toe.

Daarnaast is er natuurlijk ruimte om elkaar beter te leren kennen, zodat in de eerste sessie duidelijk is of er een klik is. Vanuit deze eerste sessie wordt verder gebouwd aan jullie relatie en zal jullie situatie eens vanuit een nieuwe benadering onder loep worden genomen en openlijk worden besproken.

De resultaten van EFT relatietherapie zullen tijdens iedere sessie besproken worden. Vaak boek je resultaat zonder dit zelf te beseffen. Relatietherapeut Rogier laat je inzien dat je wel degelijk vooruitgang boekt.

EFT relatietherapie
burn-out

Tijdens de EFT-relatietherapie doorlopen we 3 fases:

 • De eerste fase is de de-escalatiefase. Tijdens deze fase worden de negatieve patronen in kaart gebracht die de relatieproblemen in stand houden en we proberen escalaties te voorkomen.
 • De tweede fase is de verbindingsfase. We werken samen aan het doorbreken van de negatieve patronen en verandering van gedrag. Hierdoor ontstaat er ruimte om opnieuw een emotionele verbinding aan te gaan, die veiligheid geeft en de relatie ten goede verandert.
 • De derde fase is de bestendigingsfase. In deze fase worden oplossingen voor oude problemen gevonden, zodat de relatietherapie blijvend effect heeft op de kwaliteit van de relatie. Het lukt steeds beter om niet in oude valkuilen terecht te komen.

EFT relatietherapie in Den Haag

Met EFT relatietherapie in Den Haag) kun jij weer de rust in je relatie terug vinden. Klinkt dat heerlijk? Om weer rust en eenheid in je relatie te ervaren in plaats van met name irritaties en wrijving te voelen? Als je in een relatie vooral negatieve gevoelens ervaart, terwijl je diep vanbinnen de relatie heel graag wilt herstellen, kun je relatiebemiddeling overwegen.

Je moet een relatie zien als een continue verhouding tot een ander. Als dit de verkeerde kant op lijkt te zijn gegaan en de verhouding tot elkaar uit balans is geraakt, kan de juiste begeleiding van een goede relatietherapeut jullie weer op de goede koers verder laten varen. Dit kan bijvoorbeeld via EFT relatietherapie.

Het beter communiceren met je partner is vaak niet de kern van het probleem, maar een symptoom.

EFT therapie methode

Waarom is Emotionally Focused Couple Therapy zo succesvol? Bij veel relatietherapieën gaat het vooral om het opstellen van (communicatie)regels en onderhandelingsvaardigheden. Het beter communiceren met je partner is vaak niet de kern van het probleem, maar een symptoom. Bij EFT staat het herstel van vertrouwen, veiligheid en intimiteit centraal. Ieder mens heeft de behoefte aan een veilige verbinding, zeker met je partner.

EFT is uitgegroeid tot een internationaal bekende therapievorm. Wetenschappelijk onderzoek naar EFT heeft in algemene zin het volgende aangetoond:

 • EFT werkt beter dan andere vormen van relatietherapie;
 • EFT heeft een sterk positief effect op de verbondenheid in een partnerrelatie;
 • EFT-relatietherapie is succesvol bij partners uit alle lagen van de bevolking;
 • De resultaten laten zien dat er na EFT-therapie heel weinig terugval is.

EFT relatietherapie resultaten

Wil jij graag de vicieuze cirkel doorbreken met EFT relatietherapie in Den Haag? Zet dan de stap en werk aan een gelukkiger jij en een betere relatie met je partner. De resultaten merk je beetje bij beetje meer op tijdens het proces.

Relatietherapie is ook een manier om het geheel meer helder te zien. Om de situatie ook beter vanuit het standpunt van de ander te begrijpen. En om elkaars handelen te begrijpen en te respecteren. Relatiemoeilijkheden oplossen gaat niet over één nacht ijs. Daarom moet je jezelf en je partner de tijd gunnen om resultaat te boeken met EFT relatietherapie.

EFT relatietherapie ervaringen

Heel wat stellen zijn je al voor gegaan en hebben voor EFT relatietherapie gekozen om hun relatie te verbeteren. De meest voorkomende ervaring is dat stellen veel aan de relatietherapie hebben gehad en erg blij zijn dat ze deze stap hebben genomen. Tijdens EFT relatietherapie leer je jezelf beter kennen, elkaar beter begrijpen omdat je jezelf en elkaar beter leert kennen en dát geeft meer rust en vooral duidelijkheid in jullie relatie. Dat blijkt wel uit de reviews/ervaringen van anderen met EFT relatietherapie.

Bekijk gerust alle EFT relatietherapie ervaringen van anderen.

Maak een afspraak voor EFT relatietherapie in Den Haag of Rotterdam

Ben je op zoek naar een relatietherapeut die doorpakt en van actie houdt? Dan ben je bij mij, Rogier, aan het juiste adres. Voor het maken van een afspraak voor EFT relatietherapie of meer informatie, kun je het contactformulier invullen of bellen naar 070 221 0668. Je kan online direct een afspraak boeken in mijn praktijk (op de gewenste locatie).

🧑‍🤝‍🧑 Wat is EFT relatietherapie?

Relatietherapie is een vorm van therapie die zicht specifiek richt op relaties en huwelijken. Het is de bedoeling dat jullie met elkaar in gesprek. Door middel van gesprekken werken jullie aan de relatie. Samen met een relatietherapeut ontdek je wat het onderliggende probleem is in jullie communicatie en wisselwerking. Het doel van relatietherapie is: meer begrip en waardering voor elkaar.

🧑‍🤝‍🧑 Wat kost EFT relatietherapie nabij Den Haag?

Vaak denken mensen dat de kosten voor relatietherapie hoog oplopen. Echter klopt deze gedachte lang niet altijd. Wil je weten wat de exacte kosten zijn voor jouw situatie? Maak dan een afspraak in de online agenda. Een sessie duurt twee uur met ruimte voor eventuele uitloop.

🧑‍🤝‍🧑Wanneer kiezen voor relatietherapie?

Er zijn veel redenen te bedenken waarom het even niet zo lekker gaat in een relatie of huwelijk. Als jullie zich herkennen in een van de onderstaande situaties kan relatietherapie een eerste stap zijn naar (weer) een liefdevol huwelijk.

 • Veel ruzie en spanning
 • Van elkaar verwijderd geraakt
 • Werk en privé lopen door elkaar heen
 • Het gevoel voor elkaar is weg
 • Geboorte van een kind
 • Omgaan met afscheid, verlies en rouw
 • In een sleur
 • Een ander in het spel
 • Burn-out
🧑‍🤝‍🧑 Waarom kiezen voor Messersmid Relatietherapie in Den Haag?

Ik ben Rogier Messersmid en ik werk al twintig jaar als gespecialiseerd relatietherapeut in de omgeving van Rotterdam en Den Haag. Ik heb oog voor subtiele signalen tussen mensen en wat er binnen hun relatie speelt. Hierdoor krijgen jullie snel een beeld van de problemen, maar ook wat jullie nodig hebben om weer nader tot elkaar te komen. Dit drijft mij als relatietherapeut.

Stel een vraag
Maak een afspraak