Relatieproblemen verhelpen door Imago therapie

Relatieproblemen verhelpen door Imago therapie

Hebben jij en je partner veel ruzie? Hangt er voortdurend spanning of voelt het alsof jullie in een sleur zitten? Wordt de afstand tussen jullie steeds groter? Misschien zit een van jullie wel niet goed in zijn of haar vel en kost dit jullie veel energie. Welke problemen er ook spelen, door middel van relatietherapie kunnen jullie proberen de relatie te redden of verbeteren. Een succesvolle vorm daarvan is Imago therapie. Bij deze methode wordt de nadruk gelegd op het vergroten van compassie voor de ander, het verbeteren van de communicatie en het weghalen van de negativiteit. Het dialoog staat daarbij steeds centraal, waardoor deze vorm van therapie thuis ook goed toepasbaar is.

Bij Messersmid Relatietherapie zit je goed voor Imago therapie. Rogier Messersmid is een expert op het gebied van relatietherapie, die met zijn ervaring en deskundigheid jullie weer dichter bij elkaar kan brengen. Hij biedt jullie de ruimte om op verhaal te komen en om de dialoog aan te gaan. Ook geeft hij jullie de praktische handvatten mee naar huis om de dialoog zelf thuis voort te kunnen zetten.

Geïnteresseerd in imagotherapie? Wil je meer weten of een afspraak maken? Bel dan gerust eens naar 070 221 0668.

Wat is Imago therapie?

Imago therapie is een vorm van therapie die bedacht is door de Amerikaanse psycholoog en theoloog Harville Hendrix. In zijn visie wordt een partner gekozen door onbewuste processen, waarbij de keuze gebaseerd wordt in de mate waarin iemand op je ouders lijkt. Je stapt het leven in met wat je van hen wel en niet hebt meegekregen. Vervolgens word je verliefd. Maar na verloop van tijd zakt dit wat weg en beginnen de conflicten te komen. Misschien besluiten sommige mensen op dit moment dat het niet meer leuk is en gaan ze op zoek naar een nieuwe partner. Harville Hendrix zegt juist dat dit een teken is van een goede relatie. In zijn optiek zijn conflicten kansen die jullie als stel in staat stelt om verder te groeien omdat deze conflicten vaak verborgen informatie bevatten over onvervulde behoeftes. Bij Imagotherapie wordt jullie geleerd hoe jullie hierover in gesprek kunnen gaan en achterliggende behoeften boven water kunnen krijgen.

Compassie, communicatie en negativiteit

Bij Imago therapie draait het boven alles om ook verantwoordelijkheid te nemen voor jouw aandeel in conflicten. Vaak wordt automatisch de schuld gegeven aan de ander. Door meer compassie te gaan voelen voor elkaars gevoelens leer je te beseffen dat de ander het ook gewoon goed bedoelt. Daarnaast is onderlinge communicatie erg belangrijk. Naar elkaar leren luisteren, en je boodschap zo overbrengen dat die ander jou ook echt begrijpt. Tevens dien je je open te stellen voor de gevoelens van de ander. Probeer dus niet gelijk tegen iemand in te gaan als je het ergens niet mee eens bent. Doordat jullie dieper op elkaar ingaan en elkaar beter leren begrijpen en aanvoelen komen jullie los van de negativiteit en wordt plaatsgemaakt voor meer erkenning en waardering naar elkaar.

Meer weten? Informeer gerust verder!

Zouden jij en je partner graag relatietherapie proberen om jullie met jullie relatieproblemen te helpen? Ben je geïnteresseerd geraakt in Imago therapie? Zou je graag meer leren over het benutten van conflicten voor het ontwikkelen van jullie relatie? Neem dan gerust vrijblijvend contact op voor meer informatie. Ook kun je direct een afspraak inplannen voor een kennismakingsgesprek. Bel gerust naar 070 221 0668 of stuur een bericht door middel van het online contactformulier op de website.


Maak een afspraak
Stel een vraag
Maak een afspraak