Online relatietherapie voor een frisse start

Online relatietherapie voor een frisse start

Online relatietherapie is een methode om weer positief in je relatie te staan. Goed communiceren met je partner is van groot belang. Toch gaat dit niet altijd vanzelf goed. Is het niet merkwaardig dat wij nooit les in relaties hebben gehad? Dat we er vanuit gaan dat dit vanzelf goed gaat? Iedereen kan hulp bij zijn relatie gebruiken; daarom is er een online programma om jezelf hierin bij te scholen. Met online relatietherapie, leren jullie weer met elkaar te communiceren en gaan jullie een hoopvol toekomst tegemoet.

Ooit afgevraagd wat de gebruiksaanwijzing voor jouw relatie is?

Hoe goed is mijn relatie?

Een liefdevolle relatie is misschien wel het mooiste geschenk in je leven en het loont zeker om hierin te investeren. Hoe gaan jij en je partner met elkaar om? Zijn er bepaalde zaken waar jullie tegenaan lopen? Als relatietherapeut viel het mij op dat veel stellen hun basiskennis en vaardigheden op peil hebben te brengen. Dit hoeft niet perse onderdeel uit te maken van relatietherapie, dit kan ook afzonderlijk van elkaar. De helft van de stellen heeft voldoende handvatten om zelfstandig verder te kunnen en de andere helft gaat verder in relatietherapie om dieperliggende thema’s aan te gaan. Online relatietherapie kan hierbij enorm behulpzaam zijn.

Opbouw van online therapie voor jullie relatie

Het programma van online relatietherapie is opgebouwd om jouw relatie weer sterk te maken en nieuwe inzichten te bieden. De opbouw van het online programma is als volgt:

  • Het programma start door het in kaart brengen van jullie relatie en de overeenkomsten en verschillen in eigenschappen en effect hiervan op jullie wisselwerking.
  • Het potentieel wordt inzichtelijk gemaakt en vertaald naar leerdoelen. Met deze leerdoelen kunnen jullie aan de slag tijdens de online relatietherapie.
  • Vervolgens leer je om met je partner effectiever te communiceren en wordt er uitleg gegeven over verschillende interactiepatronen. Er wordt aandacht besteed aan zowel negatieve als positieve emoties en het uiten hiervan.
  • Daarnaast gaan we dieper in op het tonen van kwetsbaarheid en de wensen en verwachtingen binnen een relatie. De zin van (gezond) ruzie maken en van samen leuke dingen doen wordt besproken en is er aandacht voor intimiteit en seksualiteit.
  • In de afsluiting worden de doelen geëvalueerd en wordt gekeken naar de punten waarin jullie je nog in kunnen ontwikkelen.

De focus van online relatietherapie

De nadruk ligt op ‘de wijze waarop’ om met elkaar in gesprek te gaan. Problemen ontstaan door een niet-effectieve manier van communiceren. Gesprekken lopen vast of eindigen met een onbevredigend gevoel. Tijdens de online relatietherapie krijgt dit in de beginfase vaak veel aandacht. Het programma beoogt jullie effectiever met elkaar te leren communiceren op een manier die past bij een liefdesrelatie. Communicatie in een zakelijk context is anders en hierin niet persoonlijk genoeg. Het programma bevat video’s, uitleg en oefeningen die je samen thuis op de bank kunt doen; gewoon vanuit je eigen, veilige omgeving.

Relatietherapie ervaringen

Door te kiezen voor relatietherapie, zet je een stap in de juiste richting. Online relatietherapie is hierbij laagdrempelig en een bewezen methode om weer hoopvol de toekomst tegemoet te gaan.

89% van stellen uit mijn praktijk geeft aan gelukkiger te zijn na afloop van de relatietherapie. 80% ervaart na vijf tot tien sessies een wereld van verschil en vrijwel alle stellen merken eerder al verbetering.

Lees hier de ervaringen van de stellen die jullie voor zijn gegaan.

Voor wie is de online relatietherapie?

De online therapie is voor stellen die de stap naar relatietherapeut nog net te groot vinden. Door middel van het onlineprogramma kun je zelf aan de slag gaan. Ook is het programma goed voor stellen met lichte relatieproblemen op het communicatieve vlak. Stellen die aanvullend hulp nodig hebben kunnen vaak versneld een relatietherapie traject volgen. Je kunt het programma alleen volgen of samen met je partner.

Relatietherapie is niet alleen investeren in je relatie; het is ook zelfhulp. Daarom is het mogelijk om dit programma ook alleen te volgen, om meer inzichten te krijgen in jezelf.

Start vandaag met online relatietherapie

Ben jij op zoek naar een manier waarop je je relatie kunt verbeteren vanuit je eigen huis? Wil je snel in beeld hebben wat er speelt en spreken met een gespecialiseerde relatietherapeut? Start dan met de online relatietherapie. Goed voor jullie relatie en goed voor jezelf.

Neem contact op


Maak een afspraak
Stel een vraag
Maak een afspraak