Mindfulness voor relaties

Haal meer uit je relatie met mindfulness

Net als veel anderen heb je het druk druk druk. Druk met werk, met kinderen, met vrienden, met familie, noem maar op. Iedereen lijkt iets van je te willen en het is aan jou om aan alle verwachtingen te voldoen. Je leeft steeds gehaaster. Het is moeilijk alles en iedereen voldoende aandacht te geven. Op je werk ben je met de kinderen bezig en eenmaal thuis maal je nog even door over je werk. Aandacht voor je partner schiet er bij in. En die heeft hetzelfde. Het is om moe van te worden. Jullie krijgen er steeds meer last van dat je niet meer echt aan elkaar toekomt.

Daarvoor is ‘Mindfulness voor relaties’ ontwikkelt. Het leert je meer aandacht voor jezelf en elkaar te hebben waardoor de kwaliteit van jullie relatie verbeterd. Mindfulness nodigt je uit om een milde, waarderende houding in je leven te integreren. Je leert anders naar jezelf te luisteren en stil te staan bij wat ieder van jullie ervaart. Je krijgt meer contact met je behoeftes en leert deze met elkaar te delen. Zo leer je jezelf en de ander op een andere manier te waarderen. Je wordt milder naar elkaar en leert je relatie te verdiepen en intimiteit een diepere lading te geven. Met inspirerende, ervaringsgerichte oefeningen, concrete voorbeelden en praktische tips help ik jullie op weg naar meer evenwicht en naar een diepere verbondenheid met elkaar. Deze unieke benadering leert je communiceren vanuit het hart.

Voorbeelden van wat je kunt bereiken in je relatie via mindfulness:

  • Meer kwaliteit in de momenten die je met elkaar bent
  • Persoonlijker contact met elkaar
  • Helder en liefdevol aanwezig zijn voor elkaar
  • Bijdragen en delen van behoeftes vanuit ruimte en vrijheid (zonder ‘moeten’)

Relatie opgefrist, aanrader
“Ik vond het bijzonder! In veel opzichten. Het was bijvoorbeeld heel interessant om op te merken dat ik altijd druk ben in mijn hoofd. Ik heb ‘Mindfulness voor relaties’ ervaren als een groot bewustwordingsproces. Bewust van mijn gedachten was ik al, maar dat dit voornamelijk to-do’s zijn, was toch even schrikken. Net als de dingen die ik van mijzelf ‘moet’. Nu begrijp ik hoe dit tussen ons in stond. Hoe ons gevoelsleven op een laag pitje was komen te staan was eveneens schrikken. Rogier heeft ons telkens uitgenodigd om hier meer aandacht aan te schenken en bewuster te ervaren in ons contact. Ja, mindfulness heeft onze relatie opgefrist en ons op een andere manier leren omgaan met onszelf en elkaar. Ik kan het iedereen met een druk bestaan aanraden om op deze manier te investeren in je relatie”.
Daphne en Marcel

Haal meer uit je relatie met Mindfulness

Mindfulness betekent opmerkzaamheid. Het komt oorspronkelijk uit het Boeddhisme en verwijst naar een vorm van bewustzijn waarin je je bewust bent van de lichamelijke en geestelijke sensaties en situaties van het moment. De methode is aangepast op onze westerse denkbeelden en leefwijze, dus heel praktisch toepasbaar. Zeker bij ‘Mindfulness voor relaties’. Ontdek hoe jullie je relatie kunnen verbeteren met mindfulness.

Hoe hou jij je aandacht erbij?

Mindful zijn houdt in dat je aandachtig en aanwezig bent, op een vriendelijke manier, met mededogen en zonder te oordelen. Vanuit een open en milde houding, zonder je omgeving of jezelf te bekritiseren. Dat kritiek geven laat je los door alleen maar te ervaren en te accepteren dat het voor jou is zoals het is op dat moment. Je geeft jezelf toestemming in het aannemen zonder verzet. Zo creëer je ruimte waarin plaats is voor liefde en verbinding.


Automatische piloot of voelen?

Ruimte creëren klinkt makkelijk maar doe het maar eens in een wereld waarin we worden geleefd door agenda’s. Door de drukte van elke dag schakelen we vaak over op de automatische piloot. Er is te weinig tijd om stil te staan, want er moet nog zoveel… Het is altijd maar denken en doen. Je moet aan veel denken en je moet het waarmaken ook. Elke dag opnieuw wordt van ons verwacht dat we presteren. En waar is het voelen gebleven? Dat is de belangrijkste kwaliteit in het vormgeven van je relaties, zeker in die met je partner.


Wat betekent mindfulness voor je relatie?

Mindfulness leert je weer voelen. Je leert anders en dieper kijken naar hoe de dingen gebeuren in je relatie. Niets gebeurt immers zomaar. Je waarden, overtuigingen, beslissingen en gevolgen hiervan draag je met je mee en hebben je gebracht waar je nu bent in je relatie. De manier waarop jij en jullie hier bewust van zijn en hiermee omgaan, bied je de ruimte om andere keuzes te maken. Voor jezelf en met elkaar.

Mindfulness en de moed om je kwetsbaar op te stellen

Dieper kijken naar je behoeften en verlangens in je relatie. Dat vraagt moed. Moed om je kwetsbare hart open te stellen, voor jezelf en je partner. Liefde is immers kwetsbaar. En kwetsbaarheid heeft een betekenis waar we niet altijd even goed raad mee weten in onze cultuur. Velen associëren het met zwakte en minderwaardigheid. Jammer! Want je vindt pas echte liefde als je je kwetsbaar durft op te stellen. Die twee gaan hand in hand.
Mindfulness nodigt je uit om jezelf en je relatie waar te nemen met acceptatie en grote mildheid. Wees zachter voor jezelf. Stop met kritiek en commentaar geven op jezelf en je partner. Jullie toekomst ligt immers niet achter maar voor jullie.

Mindfulness helpt je groeien in je relatie

Soms kun je veel leren van moeilijke omstandigheden en kan er vervolgens iets nieuws en moois ontstaan. Dat kan als jullie met z’n tweeën de en moed hebben om verder te gaan op het pad van groei. Mindfulness biedt jullie de mogelijkheden dit pad op te gaan en bewuster af te leggen.
Heb je nog vragen over ‘Mindfulness voor relaties’ of wil je direct een afspraak maken? Vul dan het contactformulier in of bel: 070 2210668.

 

Stel een vraag
Maak een afspraak