Tarieven

Uurtarief relatietherapie 
Het tarief voor relatietherapie bedraagt € 159,00 per uur inclusief 21% BTW (ongeacht het aantal personen). Tijd voor voorbereiding en uitwerking wordt niet apart berekend.

Lengte en aantal sessies
Sessies duren gemiddeld 1,5 à 2 uur. Het aantal sessie varieert meestal tussen de 5 à 15.

Sommige aanvullende verzekeringen geven recht op (gedeeltelijke) vergoeding van de kosten van relatietherapie.

“De kosten per sessie waren voor ons best pittig, maar gezien het eindresultaat was het de investering meer dan waard. De kosten voor het onderhoud van onze auto waren afgelopen jaren hoger. Onze vorige therapeut had veel meer tijd nodig en naast dat het ons niet veel verder bracht, kostte dit uiteindelijk ook veel meer geld.” Suzanne en Sjoerd

Ben je ondernemer?
Voor ondernemers geldt dat sessies als persoonlijkheidsontwikkeling onder beroeps- of bedrijfskosten aftrekbaar zijn als de problemen ook werk-gerelateerd zijn. Je kunt de BTW verrekenen en de sessies aftrekken. Hierdoor betaal je iets meer dan de helft netto. 

Betaalwijze
Je betaalt achteraf, contant of via bankrekening NL98 INGB 0688 9816 90 t.n.v. R.S. Messersmid. Indien je hierover vragen hebt, stuur me dan een mail of bel even.

Verhinderd
Een afspraak afzeggen kan altijd, maar laat het mij 48 uur van tevoren weten, dan kan ik nog iemand anders inplannen. Voor het niet tijdig afzeggen wordt €159 in rekening gebracht.

Vergoeding vanuit basisverzekering vervallen
Vergoeding voor relatietherapie vanuit de basisverzekering is sinds 2013 vervallen. Een verwijzing van de huisarts geeft sindsdien geen recht meer op vergoeding vanuit de basisverzekering en is niet meer nodig.

Vergoeding vanuit aanvullende zorgverzekering mogelijk
Sommige zorgverzekeraars vergoeden relatietherapie als vorm van psychosociale hulpverlening en alternatieve therapie, mits je aanvullend bent verzekerd. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van het aanvullende pakket dat je hebt gekozen. Je kunt dit na kijken op https://nvpa.org/verzekeringen/public. Informeer altijd vooraf bij jouw zorgverzekeraar naar de exacte voorwaarden.

Geen invloed op eigen risico
De kosten voor relatietherapie hebben geen invloed op jouw eigen risico. Het eigen risico heeft betrekking op de basisverzekering en niet op de aanvullende verzekering van waaruit je relatietherapie vergoed kan krijgen.

 

 

Meer informatie

T 070 221 0668
E. rogier@messersmid-relatietherapie.nl

Stel je vraag!

Maak een afspraak

Cliƫnten vertellen:

Messersmid Relatietherapie wordt gewaardeerd met 4.7 sterren op basis van 16 reviews