kosten relatietherapie den haag rotterdam

Relatietherapie in Den Haag

Tarieven

Tarieven voor particulieren
Het tarief voor relatietherapie en psychosociale therapie bedraagt 189,00 per uur (waarvan vijf minuten administratietijd).

Tarieven voor ondernemers
Voor ondernemers geldt dat sessies als persoonlijkheidsontwikkeling onder beroeps- of bedrijfskosten aftrekbaar zijn als de problemen ook werk-gerelateerd zijn. Je kunt de BTW verrekenen en de sessies aftrekken als scholingskosten. Hierdoor betaal je iets meer dan de helft netto. Het tarief voor zakelijk coaching bedraag 189,00 per uur exclusief 21% BTW. (waarvan vijf minuten administratietijd). 

Lengte en aantal sessies
Sessies duren meestal 2 uur. Eventuele uitloop in overleg. De daadwerkelijke duur van de sessie wordt in rekening gebracht. Het aantal sessies ligt rond de tien.

Sommige aanvullende verzekeringen geven recht op (gedeeltelijke) vergoeding van de kosten van relatietherapie.

“De kosten per sessie waren voor ons best pittig, maar gezien het eindresultaat was het de investering meer dan waard. De kosten voor het onderhoud van onze auto waren afgelopen jaren hoger. Onze vorige therapeut had veel meer tijd nodig en naast dat het ons niet veel verder bracht, kostte dit uiteindelijk ook veel meer geld.” Suzanne en Sjoerd

Betaalwijze
Je betaalt achteraf, contant of via bankrekening NL98 INGB 0688 9816 90 t.n.v. R.S. Messersmid. Indien je hierover vragen hebt, stuur me dan een mail of bel even.

Annulering of verplaatsing
Afspraken op maandag dienen op donderdag te worden afgezegd. Afspraken op dinsdag dienen op vrijdagmorgen te worden afgezegd. Voor de overige afspraken geldt dat als een afspraak binnen 48 uur wordt afgezegd of verplaatst, er 189 in rekening wordt gebracht.

Vergoeding vanuit basisverzekering vervallen
Vergoeding voor relatietherapie vanuit de basisverzekering is sinds 2013 vervallen. Een verwijzing van de huisarts geeft sindsdien geen recht meer op vergoeding vanuit de basisverzekering en is niet meer nodig.

Vergoeding vanuit aanvullende zorgverzekering mogelijk
Sommige zorgverzekeraars vergoeden relatietherapie als vorm van psychosociale hulpverlening en alternatieve therapie, mits je aanvullend bent verzekerd. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van het aanvullende pakket dat je hebt gekozen. Je kunt dit na kijken op https://nvpa.org/verzekeringen/public. Informeer altijd vooraf bij jouw zorgverzekeraar naar de exacte voorwaarden.

Geen invloed op eigen risico
De kosten voor relatietherapie hebben geen invloed op jouw eigen risico. Het eigen risico heeft betrekking op de basisverzekering en niet op de aanvullende verzekering van waaruit je relatietherapie vergoed kan krijgen.

 

 

Meer informatie

T 070 221 0668
E. rogier@messersmid-relatietherapie.nl

Stel je vraag! Maak een afspraak
4/5

Je hebt Bas en mij een stuk dichter bij elkaar gebracht. Hiervoor ben ik je heel dankbaar.

Zonder jou was het niet goed afgelopen met onze relatie en had het hier thuis er heel anders uit gezien. Hartelijk dank.

5/5

Rogier has a very special way of scanning, feeling and reading ‘in between lines’ – one does not have to get tired from months of a non-working ‘chatting’ at a psychotherapist – but go to this talented master for the immediate progress. Wau!

5/5

Rogier heb ik als collega tijdens een training ervaren als een gevoelige maar stevige therapeut. Hij heeft direct oog voor wat speelt. Hij is in staat om snel dichtbij te komen en aan te sluiten bij de problematiek van de client. Daarnaast is Rogier een fijn iemand.

5/5

Rogier heeft oog voor het geheel. Natuurlijk praat hij met zijn cliënten, maar hij werkt ook met lichaamsgerichte oefeningen zoals ademhalingstechnieken. Op deze manier zorgt hij dat je uit je hoofd komt en beter naar je lichaam leert luisteren. Het herstellen van de verbinding tussen hart en hoofd zorgt ervoor dat je als koppel meer begrip krijgt voor elkaar zodat je kunt bouwen aan een betere verbinding tussen jullie beiden.

5/5

Als collega vind ik Rogier een goede relatietherapeut die praktische handvatten biedt. Ik waardeer zijn benadering van relatietherapie en de ongedwongen sfeer waarin de persoonlijke gesprekken plaatsvinden.

5/5

Een hele fijne sessie! Rogier gebruikt zijn sensitiviteit op een ongelooflijk effectieve manier. Ik heb er veel aan gehad en kijk uit naar de volgende afspraak.

5/5

Ik kan intimiteit met mannen soms als spannend ervaren. In een sessie met Rogier bracht hij vanuit kwetsbaarheid hele luchtige speelse elementen in waardoor ik mijn eigen speelsheid en luchtigheid weer helemaal kon voelen. Dit was een hele fijne ervaring met een energie waar ik nog steeds op terug kan grijpen. Erg prettig!

5/5

Rogier en ik zoeken elkaar geregeld op, om ervaringen te delen en om elkaar te helpen. Hij is hartelijk, warm en heeft gevoel voor humor. Van belang in het werk en het doet mij, mede hierdoor, altijd goed om met hem te werken. Hij is betrokken en neemt de tijd om goed te luisteren. Hij benoemt ook helder en nauwgezet wat hij waarneemt. Heel prettig en vooral heel effectief.

4/5

We hebben wel vaker relatietherapie gehad en vonden dit toch wat zweverig. Bij Rogier viel me dit 100% mee. De begeleiding was nuchter en we gingen aan de slag met onze eigen praktijksituaties waar we direct iets mee konden. Ik voel nu duidelijker wanneer ik over mijn grens ga.

Relatietherapeut-geregistreerd-psycholoog-NVPA-lid-Messersmid

Stel een vraag
Maak een afspraak