Werkwijze relatietherapie

Werkwijze relatietherapie (in Rotterdam of Den Haag)

Verschillende werkvormen

In mijn praktijk maak ik gebruik van verschillende werkvormen en methodes, afhankelijk van wat jullie nodig hebben om je relatie te verbeteren. Van gesprekken en lichaamsgericht werken tot rollenspellen en visualisatie oefeningen. Hierin verschil ik van veel andere psychologen en psychotherapeuten, die vanuit één methode werken – meestal cognitieve gedragstherapie – of gespecialiseerd zijn in het diagnosticeren van persoonlijkheidsstoornissen. Ik richt me vooral op het doorbreken van de neerwaartste spiraal of de vicieuze cirkel. Dat werkt het best, is mijn ervaring.

De essentie van jullie problemen

Mijn werkwijze is gericht op de essentie van jullie problemen. Jullie worden je bewust van patronen in gesprekken, onuitgesproken behoeftes en sluimerende conflicten. Jullie krijgen zo zicht op jullie problemen en de mogelijkheden om hierin andere keuzes te maken. De veranderingen die jullie doormaken beklijven en zijn daardoor blijvend. Ik nodig jullie uit om de diepte in te gaan en je kwetsbaar op te stellen, individueel of met z’n tweeën.

Emoties als richtingaanwijzer

Ik werk zogeheten ervaringsgericht. Dat betekent dat we emoties gebruiken als richtingaanwijzer voor het opsporen en oplossen van jullie relatieproblemen. Emoties maken je bewust van wat jij belangrijk vindt in het leven. Ze brengen impliciete aannames aan het licht en maken veel duidelijk over jullie manier van doen. Door dit samen aandacht en ruimte te geven, ontladen jullie opgekropte spanningen. Dat lucht op en maakt je milder naar elkaar.

Respectvolle benadering

Mijn cliënten ervaren relatietherapie bij mij als een mooi en waardevol proces, dat direct bijdraagt aan hun levensgeluk. Ik ben bevoorrecht dat ik in mijn rol zo dicht bij jullie mag komen en hierbij past een respectvolle benadering van mijn kant. Ik weet uit eigen ervaring hoe spannend relatietherapie kan zijn. Het gaat hier om iets dat heel precair, kwetsbaar en waardevol is in jullie leven.

Concreet, praktisch en direct toepasbaar

We gaan vanaf de eerste sessie stevig aan de slag. Uiteraard ondersteun ik je, krijgen jullie praktische handvatten en bied ik een veilige en zorgvuldige werkwijze. Jullie krijgen huiswerk mee en gaan direct aan de slag met de opbrengst uit de sessies. Cliënten merken vaak na één sessie al verschil.

Ben je op zoek naar een relatietherapeut die doorpakt en van actie houdt? Dan ben je bij mij aan het juiste adres. Meer weten of direct aan de slag met relatietherapie? Vul het contactformulier voor een afspraak of bel: 070 221 0668.

Methoden en technieken voor de werkwijze

Via opleiding, training en supervisie heb ik mij bekwaamd in de volgende methoden:

Werkvormen

  • directe toepassing (experimenteren en ervaring opdoen bv. bij communicatietechnieken)
  • rollenspellen (bv. om je in te leven in de ander zodat je elkaar beter begrijpt)
  • familieopstellingen (waarin je ervaart welke patronen je meeneemt uit je gezin van herkomst, bv. wanneer je het lastig vindt aandacht voor jezelf te vragen )
  • lichaamswerk (waarin spanningen zich ergens in lichaam manifesteren, bv. je krijgt een spanning op je stembanden wanneer je een negatieve reactie verwacht)
  • lichaamstaal (wat je niet zegt maar wel communiceert, bv. wegkijken, kin omhoog en stemverheffing)
  • ontspanningsoefeningen (rustig worden van binnen, bv. als je druk in je hoofd bent)
  • concentratieoefeningen (aandacht schenken en luisteren naar wat er gebeurt en wat het met je doet)
  • opdrachten op papier (bv. ordenen van chaos in gevoelens, verwachtingen en herinneringen onder woorden brengen)

Meer informatie

T 070 221 0668
E. rogier@messersmid-relatietherapie.nl

Stel je vraag! Maak een afspraak
4/5

Je hebt Bas en mij een stuk dichter bij elkaar gebracht. Hiervoor ben ik je heel dankbaar.

Zonder jou was het niet goed afgelopen met onze relatie en had het hier thuis er heel anders uit gezien. Hartelijk dank.

5/5

Rogier has a very special way of scanning, feeling and reading ‘in between lines’ – one does not have to get tired from months of a non-working ‘chatting’ at a psychotherapist – but go to this talented master for the immediate progress. Wau!

5/5

Rogier heb ik als collega tijdens een training ervaren als een gevoelige maar stevige therapeut. Hij heeft direct oog voor wat speelt. Hij is in staat om snel dichtbij te komen en aan te sluiten bij de problematiek van de client. Daarnaast is Rogier een fijn iemand.

5/5

Rogier heeft oog voor het geheel. Natuurlijk praat hij met zijn cliënten, maar hij werkt ook met lichaamsgerichte oefeningen zoals ademhalingstechnieken. Op deze manier zorgt hij dat je uit je hoofd komt en beter naar je lichaam leert luisteren. Het herstellen van de verbinding tussen hart en hoofd zorgt ervoor dat je als koppel meer begrip krijgt voor elkaar zodat je kunt bouwen aan een betere verbinding tussen jullie beiden.

5/5

Als collega vind ik Rogier een goede relatietherapeut die praktische handvatten biedt. Ik waardeer zijn benadering van relatietherapie en de ongedwongen sfeer waarin de persoonlijke gesprekken plaatsvinden.

5/5

Een hele fijne sessie! Rogier gebruikt zijn sensitiviteit op een ongelooflijk effectieve manier. Ik heb er veel aan gehad en kijk uit naar de volgende afspraak.

5/5

Ik kan intimiteit met mannen soms als spannend ervaren. In een sessie met Rogier bracht hij vanuit kwetsbaarheid hele luchtige speelse elementen in waardoor ik mijn eigen speelsheid en luchtigheid weer helemaal kon voelen. Dit was een hele fijne ervaring met een energie waar ik nog steeds op terug kan grijpen. Erg prettig!

5/5

Rogier en ik zoeken elkaar geregeld op, om ervaringen te delen en om elkaar te helpen. Hij is hartelijk, warm en heeft gevoel voor humor. Van belang in het werk en het doet mij, mede hierdoor, altijd goed om met hem te werken. Hij is betrokken en neemt de tijd om goed te luisteren. Hij benoemt ook helder en nauwgezet wat hij waarneemt. Heel prettig en vooral heel effectief.

4/5

We hebben wel vaker relatietherapie gehad en vonden dit toch wat zweverig. Bij Rogier viel me dit 100% mee. De begeleiding was nuchter en we gingen aan de slag met onze eigen praktijksituaties waar we direct iets mee konden. Ik voel nu duidelijker wanneer ik over mijn grens ga.

Relatietherapeut-geregistreerd-psycholoog-NVPA-lid-Messersmid

Stel een vraag
Maak een afspraak