Relatietherapeut Rogier Messersmid
(gevestigd in Den Haag)

Snel in beeld wat tussen jullie speelt

Zo lang ik mij kan herinneren, ontvang ik subtiele signalen over wat speelt binnen en tussen mensen. Wat er nodig is om harmonie te creëren en conflicten bij te leggen. Daar heb ik nog steeds profijt van, of liever gezegd: daar hebben jullie profijt van. Jullie krijgen hierdoor snel in beeld wat tussen jullie speelt, wat je nodig hebt en hoe ik jullie kan helpen.

Wat mij drijft

Voordat ik relatietherapie gaf, werkte ik in het bedrijfsleven. Ik deed in essentie niet veel anders dan nu. Ik hielp mensen ontwikkelen, conflicten oplossen en samenwerken. Net als bij relatietherapie gaat het om verbinden met elkaar en met jezelf. Met dit verschil dat liefdesrelaties persoonlijker zijn dan werkrelaties. Hoe persoonlijker, hoe meer je elkaar raakt. Hoe meer je elkaar raakt, hoe meer je je verbindt met elkaar. Jullie hierin begeleiden met oplossingen die beklijven, is wat mij drijft.

Specialist in relatietherapie

Ik prijs me gelukkig dat ik het therapeutisch werk heb mogen leren van zeer vakbekwame leraren. Hierdoor kun jij rekenen op professionele en beproefde relatietherapie. Ik ben opgeleid als psychosociaal therapeut en gespecialiseerd in relatietherapie. In de meer dan twintig jaar dat ik werk op het gebied van gedragsverandering, heb ik een intensieve persoonlijke ontwikkeling doorgemaakt, waardoor ik mijn kwaliteiten steeds preciezer heb leren inzetten.

Leren en ontwikkelen

Ik vind het belangrijk te blijven leren en hou de laatste ontwikkelingen bij zodat ik deze kan toepassen in mijn werkwijze. Jullie situatie staat centraal en niet een methodiek. Hierdoor kun je rekenen op de voor jullie best passende aanpak. Sinds mijn studie psychosociale therapie in Utrecht, volg ik jaarlijks meerdere opleidingen en trainingen, vakgroep-bijeenkomsten en intervisiegroepen. Naast het geven van supervisie aan relatietherapeuten, ontvang ik deze zelf ook. Want tijdens de therapie gebeurt er net als bij jou ook van alles met mij. Ik leer over mijn gevoelens en hoe ik deze in het contact met cliënten kan inzetten.

Relatietherapeut Messersmid Den Haag & Rotterdam

Al na de eerste sessie was er al zoveel opluchting dat we hand in hand de deur uitliepen. Er viel een last van onze schouders.

Nathalie & Richard

Meer informatie

T 070 221 0668
E. rogier@messersmid-relatietherapie.nl

Stel je vraag! Maak een afspraak
4/5

Je hebt Bas en mij een stuk dichter bij elkaar gebracht. Hiervoor ben ik je heel dankbaar.

Zonder jou was het niet goed afgelopen met onze relatie en had het hier thuis er heel anders uit gezien. Hartelijk dank.

5/5

Rogier has a very special way of scanning, feeling and reading ‘in between lines’ – one does not have to get tired from months of a non-working ‘chatting’ at a psychotherapist – but go to this talented master for the immediate progress. Wau!

5/5

Rogier heb ik als collega tijdens een training ervaren als een gevoelige maar stevige therapeut. Hij heeft direct oog voor wat speelt. Hij is in staat om snel dichtbij te komen en aan te sluiten bij de problematiek van de client. Daarnaast is Rogier een fijn iemand.

5/5

Rogier heeft oog voor het geheel. Natuurlijk praat hij met zijn cliënten, maar hij werkt ook met lichaamsgerichte oefeningen zoals ademhalingstechnieken. Op deze manier zorgt hij dat je uit je hoofd komt en beter naar je lichaam leert luisteren. Het herstellen van de verbinding tussen hart en hoofd zorgt ervoor dat je als koppel meer begrip krijgt voor elkaar zodat je kunt bouwen aan een betere verbinding tussen jullie beiden.

5/5

Als collega vind ik Rogier een goede relatietherapeut die praktische handvatten biedt. Ik waardeer zijn benadering van relatietherapie en de ongedwongen sfeer waarin de persoonlijke gesprekken plaatsvinden.

5/5

Een hele fijne sessie! Rogier gebruikt zijn sensitiviteit op een ongelooflijk effectieve manier. Ik heb er veel aan gehad en kijk uit naar de volgende afspraak.

5/5

Ik kan intimiteit met mannen soms als spannend ervaren. In een sessie met Rogier bracht hij vanuit kwetsbaarheid hele luchtige speelse elementen in waardoor ik mijn eigen speelsheid en luchtigheid weer helemaal kon voelen. Dit was een hele fijne ervaring met een energie waar ik nog steeds op terug kan grijpen. Erg prettig!

5/5

Rogier en ik zoeken elkaar geregeld op, om ervaringen te delen en om elkaar te helpen. Hij is hartelijk, warm en heeft gevoel voor humor. Van belang in het werk en het doet mij, mede hierdoor, altijd goed om met hem te werken. Hij is betrokken en neemt de tijd om goed te luisteren. Hij benoemt ook helder en nauwgezet wat hij waarneemt. Heel prettig en vooral heel effectief.

4/5

We hebben wel vaker relatietherapie gehad en vonden dit toch wat zweverig. Bij Rogier viel me dit 100% mee. De begeleiding was nuchter en we gingen aan de slag met onze eigen praktijksituaties waar we direct iets mee konden. Ik voel nu duidelijker wanneer ik over mijn grens ga.

Relatietherapeut-geregistreerd-psycholoog-NVPA-lid-Messersmid

Stel een vraag
Maak een afspraak