Soms beland je als stel op een bepaald punt in jullie relatie waar je je vooral nog afvraagt: is onze relatie nog te redden? Je relatie voelt als een sleur. Je bent als koppel minder betrokken bij elkaar en je vraagt je wellicht steeds vaker af of je partner nog wel zo geïnteresseerd in je is als hij of zij ooit was? Het voelt zo anders dan aan het begin van jullie relatie en je vraagt je, misschien beide wel, af of je nog wel gelukkig bent. Heeft één van jullie of beide dat gevoel of speelt er iets anders waardoor je het gevoel hebt dat je de relatie moet ‘redden’ om goed samen verder te kunnen? Laat je dan in ieder geval geruststellen door het feit dat het goed is dat je dit inziet en het bij de kern wilt gaan aanpakken. Relatietherapie bij Rogier is een effectieve manier om weer dichter tot elkaar te komen door jezelf en elkaar in dialoog te leren beluisteren, op een niveau dat verder reikt dan verstandelijke analyse waardoor ook de hier achterliggende gevoelens aan het woord komen. Messersmid Relatietherapie helpt stellen hier graag bij.

Begin bij de kern: communiceer over jullie manier van communiceren

Relatieproblemen of -moeilijkheden uiten zich veelal in een steeds minder soepel lopende gesprekken tussen twee partners. Daarbij maakt het vaak niet eens zoveel uit om wat voor soort onderwerpen het gaat. Misschien herken je het wel, de één communiceert over de analyse van de feiten en zoekt naar een oplossing, waar de ander juist gevoelens wil delen en de betekenis hiervan, zonder meteen oplossingen en verklaringen voorgeschoteld te krijgen. Hoe zou het zijn als voor beide plek is? Vaak wordt er veel te weinig gesproken met elkaar over de wijze van communiceren en dat werkt afstand en frictie in de hand. Is elke relatie dan te redden met communicatie? Wanneer je meer onbevangen, open, respectvol en met verwondering naar elkaar leert luisteren zul je direct merken dat je connectie met elkaar krijgt. Dat is de snelste route naar een beter contact en een voorwaarde voor het redden van je relatie.

Tips om je relatie te redden

Wie de problemen wil oplossen om een relatie te redden, kan het beste beginnen bij het leren beluisteren van de achterliggende gevoelens en deze aan het woord laten komen. Deze houding en vaardigheid hebben de meeste mensen, ook hoger opgeleiden, afgeleerd. Veel mensen kunnen hier dan zeker wel wat hulp bij gebruiken en willen dit liever onder mijn begeleiding leren doen. Daarnaast helpt Rogier van Messersmid Relatietherapie je graag je relatie te redden met concrete tips, advies en bemiddeling tijdens openhartige gesprekken.

Rogier Messersmid helpt je bij het redden van je relatie met tips, advies en middeling.

Wat is relatietherapie?

Relatietherapie houdt in dat je onder de begeleiding van een gespecialiseerde relatietherapeut je relatieproblemen gaat uitspreken en samen gaat zoeken naar oplossingen. Rogier Messersmid Relatietherapie doet dit door jullie dichter tot elkaar te laten komen, door jezelf en elkaar in dialoog te leren beluisteren, op een niveau dat verder reikt dan verstandelijke analyse, waardoor ook de hier achterliggende gevoelens aan het woord komen. Herken jij één of meer van onderstaande problemen?

  • Er is veel ruzie en spanning
  • Het gevoel is weg
  • Je zit in een sleur
  • Je bent van elkaar verwijderd geraakt
  • Alles is te veel
  • Er is een ander in het spel

Als je één of meer van deze problemen wilt aanpakken, kun je de stap zetten om hier wat aan te doen en zo je relatie te redden. Dit kan zowel in relatietherapie voor koppels als via individuele therapie. Ben je bijvoorbeeld verliefd op een ander? Dan kan het prettig zijn om eerst zelf met een gespecialiseerde relatietherapeut in gesprek te gaan. Je kiest er in veel gevallen niet voor om verliefd te worden op een ander, het kan je overkomen, hoeveel je ook houdt van je huidige partner. Ook in zulke situaties kan een relatietherapeut je verder helpen.

Of je na het herstellen van de emotionele relatie ook daadwerkelijk met elkaar verder moet gaan, ontdek je snel genoeg.

Waarom relatietherapie om een relatie te redden?

Of je een relatie wilt redden of niet is altijd helemaal aan jezelf. Maar wat niemand wil, is zich achteraf afvragen of je het niet toch had moeten proberen. Of je nu een relatie wilt redden na vreemdgaan/een affaire, je relatie wilt redden na een breuk of misschien wel je relatie wilt redden na het krijgen van een baby die alles tussen jullie veranderd heeft, je bent van harte welkom om je verhaal te komen doen. Daar begint het namelijk, openlijk kunnen spreken waar de knelpunten zitten.

Iedereen heeft zijn eigen redenen om een relatie te willen redden en ook eigen oorzaken die de problemen veroorzaakt hebben. Misschien wil jij wel je relatie redden terwijl je te maken hebt gehad met huiselijk geweld of destructieve patronen die je graag wilt doorbreken. Het maakt niet uit wat het is, als je er als koppel aan wilt werken, dan staat de deur bij Messersmid Relatietherapie voor jullie open.

Liefde is geven en nemen en dat betekent ook investeren in je relatie wanneer je die graag wilt redden.

Aan liefde moet je werken

Liefde gaat bij lange na niet vanzelf, ook jullie zijn daar achter gekomen. Als je ervoor openstaat om je relatie te redden en je wilt dit doen met relatietherapie, bedenk je dan dat relatietherapie moed en doorzettingsvermogen vereist. Een liefdevolle relatie is misschien wel het mooiste geschenk in je leven en het loont om hierin te investeren. Werk aan jullie liefde om de knoop waarmee je worstelt los te krijgen. De eerste stap daarin kun je zelf zetten.

Zowel voor relatietherapie in Rotterdam als in Den Haag kun je bij Messersmid Relatietherapie terecht. Om een afspraak te maken kun je gerust contact opnemen met Rogier van Messersmid Relatietherapie. Voor meer informatie en tarieven kun je ook de website bekijken.

Stel een vraag
Maak een afspraak