Hebben jij en je partner relatieproblemen die jullie graag willen oplossen? Is er ruzie, sprake van verstoorde communicatie, een verloren verbinding of een gevoel van afstand? Wellicht ervaart een van jullie dat de liefde weg is, misschien ervaren jullie dit wel allebei. Misschien is de liefde er nog wel, maar is een van jullie óók verliefd op een ander. Herkennen jullie je in een van deze situaties? Dan geef ik van Messersmid Relatietherapie jullie graag professioneel en gespecialiseerd advies en therapie bij relatieproblemen.

Waarom relatieproblemen proberen op te lossen?

Veelal kiezen partners in Nederland voor een scheiding of een split. Dat kan in sommige gevallen de beste optie zijn, maar dat hoeft niet. Misschien is de verbinding tussen jullie beiden nu weg, maar deze kan er weer komen! Het is niet gek dat jullie zelf alleen niet weten hoe jullie de verbinding weer kunnen vinden. Jullie zitten momenteel wellicht in een neerwaartse spiraal, het is lastig om hier alleen uit te komen. Door bij relatieproblemen hulp in te schakelen van een onafhankelijke specialist, krijgen jullie de juiste begeleiding waarmee de liefde weer een kans kan krijgen. Ik sta graag voor jullie klaar.

Wat zijn veelvoorkomende relatieproblemen?

Relatieproblemen kunnen in vele diverse vormen verschijnen. Wellicht zitten jij en je partner in een conflict of sleur? Wat de reden ook is; het zicht is vervaagd, er lijkt mist te hangen. Middels het ondergaan van relatietherapie kunnen jullie weer met een heldere, nieuwe blik naar elkaar en jullie relatie kijken. Wil je graag weten of jullie last hebben van relatieproblemen die je kunt oplossen met therapie? Dit zijn de veelvoorkomende oorzaken van de grootste relatieproblemen.

Vreemdgaan en overspel

Als één van jullie vreemdgaat (of beiden), dan zit er iets in de relatie niet goed. Overspel kan zowel een oorzaak als een gevolg zijn van relatieproblemen. Hoe dan ook, het is verkeerd en kan leiden tot nog ergere problemen, zoals een geschonden vertrouwen in elkaar. Ik help je graag de dingen die je op het hart liggen uit te spreken en weer nader tot elkaar te komen.

Slechte communicatie

Open communiceren is over het algemeen van belang om problemen te voorkomen. In een relatie zorgt slecht met elkaar praten vroeg of laat ook voor relatieproblemen. Wie niet goed communiceert, zal elkaar ook niet begrijpen. Is dit bij jullie het geval? Kan je soms echt niet begrijpen waarom hij/zij op een bepaalde manier tegen iets aankijkt? Als je elkaar echter wel graag wilt begrijpen zodat er geen relatieproblemen meer zijn door het toedoen van slechte communicatie, dan ben je al op de goede weg en help ik je graag.

Ruzie en agressie

Klinken jaloezie en weinig vertrouwen hebben in je partner je bekend in de oren? Een laag gevoel van vertrouwen of jaloerse gevoelens zijn symptomen van iemand die snel getriggerd wordt door acties van zijn/haar partner of door die van mensen in de omgeving van de partner. Dit gedrag kan diverse oorzaken hebben. Ook egoïsme, boosheid en zelfs agressie zorgen snel voor relatieproblemen, al zijn deze tekenen op zich al een probleem. Ik kan je leren hier samen op een goede manier mee om te gaan en de ergere ruzies leren voorkomen door anders te leren handelen.

Zwangerschap en kinderen

Wel of niet zwanger (kunnen) raken, kan frustraties en zorgen bij partners veroorzaken. Hetzelfde geldt voor koppels die al één of meer kinderen hebben. Als je op het gebied van de kinderen of (on)geplande zwangerschap niet op één lijn zit, dan kan dit veel relatieproblemen veroorzaken. Ik help je graag om hiermee beter om te gaan door onder andere je gevoel erbij te leren uitspreken.

Persoonlijkheid/ psychische problemen

Word je soms gek van je partner en vraag je je af wat er soms mis is met hem/haar? Of weet jij juist hartstikke goed dat er psychische problemen zijn en vind je het eigenlijk best moeilijk om hiermee om te gaan? Het is niet raar dat ook dit voor relatieproblemen kan zorgen. Wellicht communiceren en reageren jullie anders op bepaalde situaties. Een burn out, depressie, laag zelfbeeld, bindingsangst, ADHD/ ADD of autisme kunnen een relatie zeker lastiger maken. Hiermee omgaan is niet niks, maar het is wel te leren.

Geld en werk

Geld en werk zijn nodig om te kunnen leven, zo ook om samen te kunnen leven. Niet geheel gek dat geld en werk veelvoorkomende onderwerpen zijn die vaak leiden tot ruzies en onenigheid in een relatie. De financiële problemen samen nog daargelaten, want die kunnen pas echt voor wrijving en stress zorgen. Houd jouw partner zich bijvoorbeeld niet aan afspraken die jullie hebben gemaakt over het uitgeven van geld? Je bent niet de enige die hierdoor relatieproblemen ervaart. Samen met jullie zorg ik er graag voor dat geld en werk niet standaard voor problemen en wrijving binnen de relatie zorgen, maar gewoon bespreekbaar zijn in oplossingsgerichte gesprekken.

Minder intimiteit

Intimiteit is vaak belangrijker in een relatie dan veel mensen zullen toegeven. Heb jij of heeft je partner vaak geen zin (meer) in seks? Of is er misschien al helemaal geen sprake meer van seks (door seksuele problemen)? Dan is het tijd om de passie terug te halen. Bij een goede relatie hoort een gezonde dosis intimiteit. Bij het ontbreken hiervan zorgt het voor afstand tussen jullie.

Herken jij jezelf hierin, en wil je relatieproblemen oplossen?

Dit zijn de meest voorkomende en grootste (oorzaken van) relatieproblemen. Herken jij symptomen van deze veelvoorkomende relatieproblemen? Weet dan dat je eraan kunt werken en dat deze relatieproblemen op te lossen zijn als jullie hier beiden voor openstaan. Je kunt zowel samen als individueel bij Messersmid Relatietherapie terecht.

Hoe gaat relatietherapie bij Messersmid?

Bij Messersmid Relatietherapie leren jullie een houding en vaardigheden aan, waarmee jullie weer nader tot elkaar kunnen komen. Ook leer ik jullie reflectief te luisteren, meer rust aan te brengen in jullie gesprekken. Niet alleen door inzichten, vooral ook door het te voelen en door het te doen. Bij relatieproblemen is communicatie key, maar nu ervaren jullie waarschijnlijk veel miscommunicatie. Het kan aanvoelen alsof jullie allebei een compleet andere taal spreken en dan wordt het inderdaad lastig om elkaar goed te begrijpen.

Binnen de sessies gaan we ervaren hoe het is als de één met volle aandacht naar de ander luistert. Wat doet dit gevoelsmatig met jullie? Welke emoties en gedachten roept dit op? Weer op één golflengte leren communiceren met elkaar maakt al een wereld van verschil en daarmee hebben jullie veel meer mogelijkheden om zelf in gesprek te gaan over jullie wensen en grenzen.

Hoe kun je relatieproblemen oplossen?

Misschien hebben jullie het gevoel dat het vertrouwen tussen jullie weg is. Bijvoorbeeld omdat er een voorval is geweest, of wellicht heeft één van jullie vervelende ervaringen gehad in een voorgaande relatie. Willen jullie graag het vertrouwen weer terugvinden? Vertrouwen is een belangrijk onderdeel van een goede, gezonde relatie. Dit geeft rust. Alleen hoe vind je dit? Hoe doorbreek je patronen ofwel gewoontes? Dat doen we door:

  • Op een intensieve, diepgaande manier aan de slag te gaan met jullie problemen;
  • Dit te combineren met praktische handvatten en huiswerk (en dus ook thuis, buiten de sessies, aan je relatie te werken!);
  • Naar jullie unieke situatie te kijken en te kijken wat voor jullie haalbaar is;
  • Patronen onder de loep te nemen en situaties te verbinden;
  • Écht de dialoog aan te gaan.

Dit levert vaak hele mooie en vernieuwende inzichten op en bovenal veranderingen.

Relatieproblemen oplossen? Maak een afspraak

Wanneer jullie je relatieproblemen willen oplossen sta ik van Messersmid Relatietherapie van harte voor jullie klaar. Je kunt direct een afspraak maken. Zijn er nog zaken waar jullie meer informatie over willen? Bijvoorbeeld rondom relatietherapie in Den Haag en kosten? Kijk dan rustig verder op mijn website of neem even contact met mij op.

Stel een vraag
Maak een afspraak