Relatieproblemen oplossen

Relatieproblemen oplossen

Hebben jij en je partner relatieproblemen die jullie graag willen oplossen? Is er ruzie, sprake van verstoorde communicatie, een verloren verbinding of een gevoel van afstand? Wellicht ervaart een van jullie dat de liefde weg is, misschien ervaren jullie dit wel allebei. Misschien is de liefde er nog wel, maar is een van jullie óók verliefd op een ander. Herkennen jullie je in een van deze situaties? Dan geef ik van Messersmid Relatietherapie jullie graag professioneel en gespecialiseerd advies en therapie bij relatieproblemen. Veelal kiezen partners in Nederland voor een scheiding of een split. Dat kan in sommige gevallen de beste optie zijn, maar dat hoeft niet. Misschien is de verbinding tussen jullie beiden nu weg, maar deze kan er weer komen! Het is niet gek dat jullie zelf alleen niet weten hoe jullie de verbinding weer kunnen vinden. Jullie zitten momenteel wellicht in een neerwaartse spiraal, het is lastig om hier alleen uit te komen. Door bij relatieproblemen hulp in te schakelen van een onafhankelijke specialist, krijgen jullie de juiste begeleiding waarmee de liefde weer een kans kan krijgen. Ik sta graag voor jullie klaar.

Relatietherapie bij relatieproblemen

Relatieproblemen kunnen in vele diverse vormen verschijnen. Wellicht zitten jij en je partner in een conflict? Misschien ervaren jullie miscommunicatie waarbij een goede dialoog niet meer mogelijk is? Misschien is er een sleur, sprake van een verliefdheid op een ander of een verloren verbinding. Wat de reden ook is; het zicht is vervaagd, er lijkt mist te hangen. Middels het ondergaan van relatietherapie kunnen jullie weer met een heldere, nieuwe blik naar elkaar en jullie relatie kijken. Bij Messersmid Relatietherapie leren jullie een houding en vaardigheden aan, waarmee jullie weer nader tot elkaar kunnen komen. Ook leer ik jullie reflectief te luisteren, meer rust aan te brengen in jullie gesprekken. Niet alleen door inzichten, vooral ook door het te voelen en door het te doen. Bij relatieproblemen is communicatie key, maar nu ervaren jullie waarschijnlijk veel miscommunicatie. Het kan aanvoelen alsof jullie allebei een compleet andere taal spreken, dan wordt het inderdaad lastig om elkaar goed te begrijpen. Binnen de sessies gaan we ervaren hoe het is als de één met volle aandacht naar de ander luistert. Wat doet dit gevoelsmatig met jullie? Welke emoties en gedachten roept dit op? Weer op één golflengte leren communiceren met elkaar maakt al een wereld van verschil en daarmee hebben jullie veel meer mogelijkheden om zelf in gesprek te gaan over jullie wensen en grenzen.

Relatieproblemen aanpakken

Misschien hebben jullie het gevoel dat het vertrouwen tussen jullie weg is. Bijvoorbeeld omdat er een voorval is geweest, of wellicht heeft een van jullie vervelende ervaringen gehad in een voorgaande relatie. Willen jullie graag het vertrouwen weer terugvinden? Vertrouwen is een belangrijk onderdeel van een goede, gezonde relatie. Dit levert rust. Alleen hoe vind je dit? Hoe doorbreek je patronen ofwel gewoontes? Binnen mijn sessies gaan we op een intensieve, diepgaande manier aan de slag met jullie problemen. Dit wordt gecombineerd met praktische handvatten en huiswerk. Want jullie gaan niet alleen binnen de sessies met de relatieproblemen aan de slag; ook daarbuiten! Binnen mijn sessies hanteer ik geen voorgekauwd protocol; iedere relatie is immers anders. Daarom bekijk ik jullie situatie nauwkeurig, en gaan we achterhalen wat voor jullie nu het best haalbaar is. We nemen patronen onder de loep, gaan echt het dialoog weer aan en bekijken situaties vanuit de verbinding. Dit levert vaak hele mooie en vernieuwende inzichten op en bovenal veranderingen.

Maak meteen een afspraak

Wanneer jullie je relatieproblemen willen oplossen sta ik van Messersmid Relatietherapie van harte voor jullie klaar. Je kunt direct een afspraak maken. Zijn er nog zaken waar jullie meer informatie over willen? Bijvoorbeeld rondom relatietherapie in Den Haag en kosten? Kijk dan rustig verder op mijn website.


Maak een afspraak
Stel een vraag
Maak een afspraak