Relatietherapie Den Haag, Zuid-Holland

Relatietherapie Den Haag, Zuid-Holland

Willen jij en je partner graag in relatietherapie in Den Haag, Zuid-Holland? Dat is een moedig besluit. Jullie waren ooit gelukkig samen. Twee mensen met verschillende karakters die elkaar mooi wisten aan te vullen en zich tot elkaar aangetrokken voelden. Misschien is die aantrekkingskracht er nog steeds! Alleen hebben jullie opgemerkt dat jullie steeds meer zijn gaan botsen met elkaar. Misschien voelen jullie je steeds meer van elkaar verwijderd. Hoe langer je in een relatie zit, hoe beter je elkaar leert kennen. De roze bril gaat af, en je ontdekt ook de minder leuke kanten van elkaar. Dit is niet erg! Maar misschien heeft dit tussen jullie voor spanningen en ruzies of afstand gezorgd. Maar wat is er dan gebeurd?

Doorbreek de vicieuze cirkel: ontdek relatietherapie (Zuid-Holland)

De glans, zo kenmerkend voor de beginperiode van jullie relatie, verdween steeds meer naar de achtergrond; de relatie werd doffer. Hebben jullie het gevoel in een neerwaartse spiraal te zijn beland? Vinden jullie het lastig om deze om te keren? Misschien slaat de twijfel toe; ‘is dit werkelijk de ware’? Of ‘waarom gaat het allemaal zo moeizaam? Zou een ander mij niet gelukkiger maken?’. Is dit voor jullie herkenbaar? Laat je dan door mij geruststellen: het hoeft bij jullie niet zover te komen! Zijn jullie woonachtig in Zuid-Holland? Dan kunnen jullie bijvoorbeeld een goede relatietherapeut in Den Haag inschakelen. Hiervoor kunnen jullie bij mij terecht, Rogier Messersmid Relatietherapie.

Meer rust & eenheid in je relatie

Kiezen voor relatietherapie in Den Haag komt neer op kiezen voor meer rust en eenheid in je relatie. Tijdens de (eft) relatietherapie leren jullie al in de eerste sessie om weer naar elkaar toe te groeien. Jullie krijgen zelf het overzicht weer terug in jullie situatie! Ook doen jullie nieuwe, vaak heel verhelderende en verrassende inzichten op en krijgen jullie een andere houding naar elkaar.

Hoe helpt relatietherapie jullie?

Met deze inzichten oefenen jullie niet alleen in de sessies, maar ook thuis. Bijvoorbeeld door huiswerk, en ook door concrete handvatten die thuis toepasbaar zijn. De meeste stellen, en wellicht jullie ook, verlangen weer naar het voelen van de verbinding met elkaar. Om de beurt gaan jullie ervaren hoe het is als de ander écht betrokken is bij jou. Hierbij mogen jullie jezelf volledig uiten, terwijl de ander aandachtig naar je luistert en hier werkelijk blijk van geeft. Dit geeft jou ruimte, rust en laat je tot je gevoel komen. Jullie zullen merken dat je hele andere, milde, warme en heldere gesprekken krijgen. Er ontstaat weer écht contact, waarbij jullie graag luisteren met plezier en voldoening. Kies je voor Messersmid Relatietherapie in Den Haag, dan mag je hierop rekenen.

Is er misschien meer aan de hand dan alleen relatieproblemen? Een psychische stoornis kan voor relatieproblemen zorgen. Probeer daarom altijd te achterhalen waar de problemen door veroorzaakt worden.

Kiezen voor de juiste relatietherapeut

Wanneer je zoekt naar een geschikte relatietherapeut, kom je heel wat gespecialiseerde therapeuten en psychologen tegen. Het is belangrijk dat je iemand kiest waar jullie een prettige klik mee voelen. Is dit een expert in enkel relatietherapie, of voelen jullie je meer thuis bij iemand die uiteenlopende problemen aanpakt? Bijvoorbeeld wanneer jullie vermoeden dat er sprake is van een psychische stoornis. Met een verwijzing van de huisarts kun je dan terecht bij een therapeut voor een diagnosestelling. Blijkt dat er daadwerkelijk meer aan de hand is? Dan kan de stoornis ook voor relatieproblemen zorgen. Het is dan een optie om een therapeut te kiezen die vertrouwd is met het behandelen van de betreffende stoornis, om aanvullend met de relatieproblemen aan de slag te gaan.

Aandacht voor communicatie en houding

Is er geen stoornis aan de orde? Dan kan een specialist in relatietherapie snel tot de kern komen. Een verwijzing van de huisarts is dan niet nodig. Besluiten jullie relatietherapie bij mij in Den Haag te volgen? Ik help jullie dan vanaf de eerste sessie inzicht te krijgen in waar het aangrijpingspunt ligt voor een andere manier van communiceren. De meeste aandacht gaat uit naar het eigen maken van een liefdevolle en plezierige manier van communiceren en houding naar elkaar. Jullie kunnen zelf het best inschatten welk soort therapeut jullie het prettigst vinden. Mocht de keuze op Messersmid Relatietherapie vallen, dan help ik jullie graag!

Wil jullie je weer gehoord en gezien voelen door elkaar? Dan kan EFT relatietherapie veel voor jullie betekenen en de relatie de juiste nieuwe energie en heldere inzichten geven.

EFT relatietherapie in Zuid-Holland

De afkorting EFT staat voor Emotionally Focussed Couple Therapy. Met behulp van deze methode onderzoeken we de kern van jullie relatieproblemen en gaan we in op hechtingspatronen uit jullie verleden. Vragen jullie je af of (eft) relatietherapie een geschikte match is? Bekijk gerust onderstaande situaties, om te kijken of jullie je hierin herkennen. Is dit het geval en willen jullie deze situaties graag veranderen? Dan help ik jullie hier graag bij.

  • Er is tussen jullie veel ruzie en spanning
  • Het ‘gevoel lijkt weg
  • Jullie zitten in een sleur
  • Jullie lijken van elkaar verwijderd te zijn geraakt
  • Dingen kunnen al snel als te veel worden ervaren
  • Er is een ander in het spel

Maak direct online een afspraak

Zijn jullie geïnteresseerd geworden in mijn relatietherapie in Den Haag (Zuid-Holland)? Messersmid Relatietherapie staat van harte voor jullie klaar! Je kunt direct een afspraak maken. Zijn er nog zaken waar jullie meer informatie over willen? Bijvoorbeeld rondom relatietherapie in Den Haag en kosten? Kijk dan rustig verder op mijn website.


Maak een afspraak
Stel een vraag
Maak een afspraak