Goede relatietherapie nabij Rotterdam gezocht?

Ben je op zoek naar goede relatietherapie nabij Rotterdam? Dan wil ik me graag voorstellen: hallo, ik ben Rogier Messersmid. Je bent van harte welkom met al je relatievragen en relatieproblemen in mijn praktijk in Den Haag.

 

Afspraak inplannen

Je kunt bij mij rekenen op intensieve en diepgaande sessies. Waardoor je direct in contact komt met wat er in de kern speelt. Ik ondersteun jullie hierin. Als relatietherapeut geef ik praktische handvatten en bied een veilige en zorgvuldige begeleiding.

Meer begrip en waardering

Je zult merken dat jullie contact vaak na al twee sessies stukken beter is. En er meer begrip en waardering is voor elkaar. Als jullie willen gaan we direct aan de slag met relatietherapie.

Ben je op zoek naar een relatietherapeut die je laat ervaren hoe jullie je relatie completer, authentieker en moeitelozer kunnen invullen? Dan zit je bij mij goed. Maak vandaag nog online een afspraak en dan zie ik jullie binnenkort in mijn praktijk.

Uit elkaar gaan of kiezen voor relatietherapie nabij Rotterdam?

In Rotterdam kiezen stellen er vaak sneller voor om uit elkaar te gaan dan te kiezen voor relatietherapie. De resultaten van relatietherapie zijn juist enorm positief. Het is dus zonde om een relatie te verbreken, terwijl je nog gelukkig kan samenleven. Ruim 90% van de stellen uit mijn praktijk geeft na afloop aan gelukkiger te zijn! 80% ervaart na vijf tot tien sessies een wereld van verschil en vrijwel alle stellen merken eerder al verbetering.

Een langdurige intieme relatie is nooit eenvoudig

Waarom zou je dus niet kiezen voor relatietherapie in Rotterdam als je problemen ervaart met je partner? Er is geen school of opleiding die je leert hoe je een relatie moet hebben met een ander. Een intieme relatie met elkaar hebben is niet eenvoudig.

Gelukkig koppel na succesvolle relatietherapie
Afscheid, verlies en rouw

Zet de eerste stap

Relatietherapie betekent een pad bewandelen waar moed en doorzettingsvermogen voor nodig zijn. Een liefdevolle relatie is misschien wel het mooiste geschenk in je leven en het loont om hierin te investeren. Liefde kan in de knel raken, maar zeker ook bevrijd worden. De eerste stap daarin kun je zelf zetten.

Relatietherapie is het moedige alternatief

Relaties vragen om een kundigheid waar we allemaal in kunnen bijleren. In vergelijking met de Verenigde Staten, waar relatietherapie heel gebruikelijk is, lopen we in Nederland behoorlijk achter. Toch komt acceptatie van relatietherapie ook hier langzaam op gang. Gelukkig maar. Relatietherapie is het moedige alternatief voor uit elkaar gaan.

EFT relatietherapie herstelt het vertrouwen

Ik werk onder andere met de EFT-methode. EFT is de afkorting van emotionally focused therapy. Deze therapievorm houdt in dat we samen onderzoeken waarom het steeds misgaat tussen jullie. Vervolgens gaan we op zoek naar het antwoord op de volgende vraag: hoe verbind je je opnieuw emotioneel met je partner. Bij EFT staat het herstel van vertrouwen, veiligheid en intimiteit centraal.

Relatietherapie in Rotterdam: de kosten

Ik vind transparantie erg belangrijk. Daarom wil ik graag open zijn over de

kosten voor relatietherapie in Rotterdam

. Het tarief bedraagt €189,00 per uur. Eén sessie duurt meestal 2 uur met ruimte voor eventuele uitloop. De daadwerkelijke tijdsduur van de sessie wordt in rekening gebracht. Sommige aanvullende verzekeringen geven recht op (gedeeltelijke) vergoeding van de kosten van relatietherapie.

Traject Relatietherapie

Hoe gaat relatietherapie in de praktijk in zijn werk? De eerste sessie is meer dan alleen een gesprek. Zodra jullie er klaar voor zijn, maak je meteen kennis met de manier waarop we met elkaar gaan werken. Een soort voorproefje waarna je direct aan de slag kan. Zo weten we ook meteen of we een klik hebben met elkaar.

Je kan hier meer lezen over het traject van relatietherapie.

De 5 fases

 1. verkenning van jullie situatie
 2. verdieping: op onderzoek uit
 3. doorwerken
 4. aantal sessies
 5. voltooien: afrondende sessie

Echtscheidingen in Rotterdam: de cijfers

Ongeveer een derde van de huwelijken eindigt in een echtscheiding. Het CBS heeft in 2013 een meting gedaan naar plaats. Dit zijn de uitkomsten in de gemeente Rotterdam.

GemeenteRotterdam
Aantal mensen dat getrouwd is in 20135514
Per 10.000 inwoners boven de 15 (landelijk gemiddelde: 169)152
Aantal mensen dat gescheiden is in 20132332
Per 10.000 getrouwden in 2013 (landelijk gemiddelde: 95)113

Hebben we een match?

Van elke therapeut kan je leren, dus in die zin is de kans groot dat je verder komt als je met mij in zee gaat. Maar zodra je merkt dat je leercurve afneemt, schroom dan niet om dit te bespreken.

Dit kan ook betekenen dat je verder bent gekomen en iets te leren hebt bij iemand anders. Een goede therapeut kan je helpen met een goede doorverwijzing. Het gaat immers om jullie, jullie relatie staat centraal.

Maak online een afspraak

Willen jullie graag relatietherapie in Rotterdam volgen om jullie relatie een tweede kans te geven en er samen sterker uit te komen? Ik wil hierbij graag helpen en nodig jullie uit voor een eerste sessie. Online een afspraak maken gaat heel eenvoudig en is zo geregeld.

Wil je eerst meer informatie ontvangen over mijn werkwijze of over andere zaken? Stuur dan een e-mail naar rogier@messersmid-relatietherapie.nl.

Zijn jullie benieuwd naar ervaringen van andere stellen die al eerder relatietherapie in Rotterdam hebben gevolgd? Lees dan hun verhalen:

Ervaringen Relatietherapie Rotterdam.

🧑‍🤝‍🧑 Wat is relatietherapie?

Relatietherapie is een vorm van therapie die zicht specifiek richt op relaties en huwelijken. Het is de bedoeling dat jullie met elkaar in gesprek. Door middel van gesprekken werken jullie aan de relatie. Samen met een relatietherapeut ontdek je wat het onderliggende probleem is in jullie communicatie en wisselwerking. Het doel van relatietherapie is: meer begrip en waardering voor elkaar.

🧑‍🤝‍🧑 Wat kost relatietherapie nabij Rotterdam?

Vaak denken mensen dat de kosten voor relatietherapie hoog oplopen. Echter klopt deze gedachte lang niet altijd. Wil je weten wat de exacte kosten zijn voor jouw situatie? Maak dan een afspraak in de online agenda. Een sessie duurt twee uur met ruimte voor eventuele uitloop.

🧑‍🤝‍🧑Wanneer kiezen voor relatietherapie?

Er zijn veel redenen te bedenken waarom het even niet zo lekker gaat in een relatie of huwelijk. Als jullie zich herkennen in een van de onderstaande situaties kan relatietherapie een eerste stap zijn naar (weer) een liefdevol huwelijk.

 • Veel ruzie en spanning
 • Van elkaar verwijderd geraakt
 • Werk en privé lopen door elkaar heen
 • Het gevoel voor elkaar is weg
 • Geboorte van een kind
 • Omgaan met afscheid, verlies en rouw
 • In een sleur
 • Een ander in het spel
 • Burn-out
🧑‍🤝‍🧑 Waarom kiezen voor Messersmid Relatietherapie in Rotterdam?

Ik ben Rogier Messersmid en ik werk al twintig jaar als gespecialiseerd relatietherapeut in de omgeving van Rotterdam en Den Haag. Ik heb oog voor subtiele signalen tussen mensen en wat er binnen hun relatie speelt. Hierdoor krijgen jullie snel een beeld van de problemen, maar ook wat jullie nodig hebben om weer nader tot elkaar te komen. Dit drijft mij als relatietherapeut.

Stel een vraag
Maak een afspraak