Wat is EFT relatietherapie?

Wat is EFT relatietherapie?

Ervaren je partner en jij relatieproblemen? Hebben jullie regelmatig ruzie of is er spanning? Is het gevoel weg, of zitten jullie in een sleur? Hebben jullie het gevoel dat jullie van elkaar verwijderd raken, of is er misschien een ander in het spel? Dergelijke problemen kun je met elkaar proberen op te lossen aan de hand van relatietherapie. Een vorm daarvan is EFT relatietherapie. Dit staat voor Emotionally Focussed Couple Therapy. Deze methode onderzoekt de kern van de problemen die er tussen jullie spelen. Dit doen we onder meer door dieper in te gaan op hechtingspatronen uit jullie verleden. Waarom loopt het nu eigenlijk niet lekker tussen jullie? Om dat te onderzoeken kijken we naar het gedrag dat jullie naar elkaar toe vertonen. We proberen te achterhalen wat dit gedrag drijft. Inzichten daarover laten frustraties en verdriet loskomen, waardoor jullie deze niet meer bij elkaar kunnen triggeren. Hierna kunnen jullie gaan werken aan een hernieuwde emotionele band.

Bij Messersmid Relatietherapie ben je aan het juiste adres voor EFT relatietherapie. Rogier Messersmid is een ervaren en gespecialiseerde relatietherapeut die stellen door middel van deskundige hulp weer verder helpt. Hij geeft jullie de ruimte op jullie verhaal te doen en brengt jou en je partner weer met elkaar in verbinding. Zijn praktische handvatten zijn meteen thuis toepasbaar en zorgen voor een duurzaam resultaat.

Benieuwd waarom het steeds misgaat tussen jullie? Willen jullie leren wat er achter jullie problemen schuil gaat? Maak dan gerust eens een afspraak voor een sessie EFT relatietherapie! Neem daarvoor contact op via het contactformulier of per e-mail: rogier@messersmid-relatietherapie.nl.

Welke methode wordt bij EFT relatietherapie gebruikt?

EFT relatietherapie kan de redding voor jullie relatie zijn als jullie eigenlijk niet meer zo gelukkig zijn. Wanneer jullie niet goed weten hoe dit naar elkaar toe aangepakt moet worden maar wel de relatie willen redden, kunnen jullie deze vorm van therapie proberen. Maar daarvoor moeten jullie wel bereid zijn wat werk te verrichten. De methode die bij EFT relatietherapie gebruikt wordt bestaat uit drie verschillende fases. Deze worden stapsgewijs doorlopen. We beginnen met de fase die de de-escalatiefase genoemd wordt. Jullie beginnen aan relatietherapie omdat jullie conflicten binnen de relatie ervaren. Tijdens de eerste fase brengen we jullie problemen in kaart en zorgen we dat deze niet verder escaleren. Na afloop van deze fase volgt de tweede fase, de verbindingsfase. Die negatieve patronen, die nu in jullie leven spelen, moeten veranderen. Het gedrag naar elkaar toe moet anders. In fase twee wordt aan deze aspecten gewerkt. Dit zorgt voor de ruimte die nodig is om de emotionele band tussen jullie te vernieuwen. In de derde en laatste fase (de bestendigingsfase) gaan we op zoek naar oplossingen voor jullie relatieproblemen. Deze fase zorgt voor een blijvend resultaat van de behandeling en komt uiteindelijk de relatie ten goede. We proberen onder meer te voorkomen dat jullie niet in dezelfde negatieve patronen terugvallen. Heeft de relatietherapie aan het eind jullie problemen volledig opgelost? Dan zullen jullie merken dat de vijandigheid, de woede, de frustratie, weg is. Jullie relatie heeft een nieuwe vorm gekregen, eentje die jullie weer dichter bij elkaar heeft gebracht.

Wat zijn de ervaringen met EFT relatietherapie?

Bij EFT relatietherapie wordt de nadruk gelegd het herstellen of verbeteren van de vertrouwensband en de intimiteit. Hierin vult het andere vormen van relatietherapie aan, die veelal zien op het verbeteren van de onderlinge communicatie. Vaak blijkt echter dat dit niet is waar het probleem echt ligt. Het gaat slechts om een symptoom. Onderzoek naar de methode die bij EFT relatietherapie gebruikt wordt laat het volgende zien:

  • De verbinding tussen twee partners wordt er sterk door verbeterd;
  • Voor alle soorten personen een succesvolle en bewezen methode;
  • Weinig terugval en een duurzaam resultaat;

Interesse? Neem gerust contact op!

Zoeken je partner en jij naar een oplossing voor jullie relatieproblemen? Willen jullie relatietherapie proberen en is jullie interesse gewekt door EFT relatietherapie? Messersmid Relatietherapie kijkt waar het misgaat en brengt jullie graag weer bij elkaar! Voor meer informatie over de sessies en methodes, of voor het maken van een afspraak, kun je vrijblijvend contact opnemen. Dat kan via het contactformulier, of door te mailen. Mijn e-mail is rogier@messersmid-relatietherapie.nl.


Maak een afspraak